Vi älskar julen och minns väl hur vi som barn hade en sån där magisk känsla inför julafton. Vi vill kunna ge den känslan till fler familjer och det är därifrån som idén med Nissekalendern har sitt ursprung. 

Kalendern är medvetet lågt prissatt, för att alla har rätt till en magisk jul. 

Kalendern är skriven inkluderande så att alla barn och föräldrar oavsett social status, kön eller ursprung ska kunna känna igen sig och hänga med i de små bus och upptåg som nissen hittar på. Ingen reklam eller uppmuntran till inköp sker i kalendern. Snarare uppmuntrar kalendern till lek och kreativitet samt till att umgås och spara på de resurser som finns på vår jord. 

Breven är också skrivna så att det ska behövas endast en liten insats från de vuxna i form av förberedelser. Vi vet själva hur stressigt det kan vara i en barnfamilj och hur mycket måsten det finns vid juletid och vid alla andra tider också för den delen. Därför är det enbart några av dagarna som den vuxne får en instruktion om att förbereda något väldigt enkelt innan barnet hittar nissens brev. Sen kan man såklart, om man så önskar, själv vara kreativ och pyssla massor kring breven. Vi kommer att tipsa om massa bus, upptåg och kreativa påhitt på vår Instagramsida @nissekalender ända fram till julafton. Så följ oss gärna där för mer inspiration för att göra just er jul extra magisk tillsammans med Nissekalendern. 

God Jul önskar Malin och Pernilla

Titta gärna in hos på Instagram för att få mer inspiration och tips på hur du kan göra er Nissekalender extra rolig och magisk. Ni hittar oss på @nissekalender <3